Bij Sibella zijn we gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen en huidaandoeningen. Door een samenwerking tussen salon behandelingen en een goede verzorging voor thuis behalen wij prachtige resultaten. Voor alle onderstaande huidaandoeningen adviseren we om een eerste keer langs te komen voor een meet & treat verzorging. Wij bekijken in detail je huid en stellen zo voor jou een persoonlijk advies op.

Acné

Wat is acné?

Acné is een huidaandoening die ontstaat door verstopping of ontsteking van de talgklier. Dit kan zowel voorkomen op jongere als op oudere leeftijd, onder invloed van hormonen, stress, eetgewoontes, werkomstandigheden etc. 

Met de juiste behandeling en thuiszorg, kun je jouw huid weer helemaal terug in balans krijgen.

Acné behandeling & verzorgingsplan

Onze behandeling is geschikt voor volwassenen en tieners. Wij starten met een diagnosebehandeling waarna een huidbehandeling- en verzorgingsplan voor thuis wordt opgesteld.Huidverzorging thuis bespoedigt het behalen van resultaat gedurende de acne behandelingen en onderhoudt en behoudt het resultaat nadien. 

 Resultaten zijn meestal binnen 6 weken al zichtbaar. Daarna is het van groot belang de huid te blijven onderhouden zodat die mooi in balans blijft.

Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die vaak begint met couperose en vergrote bloedvaatjes. Als deze ontstoken raken kan rosacea ontstaan. 

Stadium 1:  roodheid houdt uren aan op de wangen  en er worden zeer kleine vaatjes zichtbaar die niet meer verdwijnen prikkende, soms pijnlijk gevoel in het gelaat na blootstelling aan wind, matige kou of na het wassen van het gezicht. 

Stadium 2: er ontstaan rode bultjes en puistjes.

Stadium 3: er ontstaan grotere puisten en dikke rode schijven in de huid de huid verruwt,  de huid kan dik worden.

Behandeling & verzorgingsplan

De behandeling van rosacea start met een behandeling van binnenuit. Naast een verzachtende behandeling maakt een speciaal dieet en voedingssupplementen van LavieSage jouw behandeling- en verzorgingsprogramma compleet.

Eens de actieve rosacea verdwenen is kunnen we aan de slag om de adertjes te verminderen. Hiervoor maken wij gebruik van een laser.

Couperose

Wat is Couperose?

Couperose is een huidaandoening die veel voorkomt vanaf 30 jaar. Het kenmerk is roodheid door kleine zichtbare haarvaatjes op de wangen en neus. 

Behandeling & verzorgingsplan

Wij starten met een zachte verzorging en voedingssupplementen voor thuis. Op deze manier kan de kwaliteit van je huid zich al sterk verbeteren en gaat de couperose niet verergeren. Eens de kwaliteit verbeterd is gaan we met de laser aan de slag om de vaatjes te verwijderen.  

Hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?

Pigment is een stof die gemaakt wordt door pigmentcellen. Door zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen toe en vervolgens wordt je huid bruin. Bij een verstoring van dit proces kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Je hebt pigmentvlekken die kunnen ontstaan door verwondingen denk maar aan insectenbeten, schaafwonden, acne littekens of een overgevoelige huid.

Daarnaast kan je te kampen krijgen met ouderdomsvlekken. Deze vorm van vlekken ontstaat door te veel blootstelling aan zon (gezicht, handen en armen).

Als laatste kan je oog pigmentvlekken krijgen door een combinatie van aanleg, hormoonverstoring, menopauze en zonnebaden zonder bescherming (SPF). Ze komen het meeste voor bij vrouwen, vooral in de vruchtbare leeftijd. Je ziet ze vaak opvlammen tijdens de zwangerschap, daarom wordt het ook zwangerschapsmasker genoemd.

Behandeling & verzorgingsplan

Afhankelijk van de diepte van je pigmentvlek kunnen wij deze sterk verlichten tot volledig verwijderen. Wij maken gebruik van peelings en laserbehandelingen om de pigmentvlekken te verminderen. Daarnaast ga je thuis aan de slag met producten die je overgevoelige pigmentcellen zullen kalmeren. 

Littekens

Wat zijn littekens? 

Littekens zijn afkomstig door (diepe) beschadiging van de huid. De huid kan door beschadiging niet goed genezen en dit worden littekens. 

Behandeling & verzorgingsplan

Door middel van peelings gaans we de littekens keer op keer verminderen. Een aangepaste thuisverzorging doet dit proces nog eens versnellen. Lopen er nog adertjes door de littekens dan kunnen wij ook de laser inzetten om de kleur aanzienlijk te verminderen.