Couperose & Rosacea

Couperose & Rosacea

Kies uit volgende behandelingen:

Couperose is de aanwezigheid van kleine rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Couperose ontstaat doordat oppervlakkige adertjes in de huid verslappen en daardoor wijder worden. Een duidelijke oorzaak van couperose is niet altijd aan te wijzen, maar een aantal factoren en prikkels kunnen van invloed zijn. Dat zijn bijvoorbeeld erfelijkheid, overmatige blootstelling aan zonlicht, huidtype, overmatig gebruik van hormoonzalven en -crèmes die corticosteroïd bevatten, een beschadigde huidbarrière, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik.  

 

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Ze is te herkennen aan felrode verkleuringen van de wangen en neus. Vaak gepaard met kleine ontstekingen op de roodheid. De precieze oorzaak van rosacea is niet bekend. Wel weten we dat er factoren zijn die de aandoening kunnen verergeren. De belangrijkste hiervan zijn alcohol of sterk gekruid of warm eten, vaatverwijdende geneesmiddelen, stress, temperatuur en hormonen.

Net zoals bij acne is dit een aandoening die je erg onzeker kan maken. 

Couperose & Rosacea

Overzicht

De Behandeling

Bij Sibella kunnen we bepaalde vormen van couperose en rosacea doelgericht behandelen.

De behandeling bestaat er voornamelijk in om de roodheid te verminderen, de vaatjes te verstevigen en ontstekingen te voorkomen. 

Het kan nodig zijn om bepaalde vaatjes te behandelen met co-agulatie of ipl laser om deze mee weg te krijgen. Rosacea is een chronische aandoening. Hierbij proberen we zo goed mogelijk de ontstekingsreacties te onderdrukken en roodheid te verminderen. 

Bij Sibella kiezen we voor een persoonlijke resultaatgerichte aanpak. Met onze gepersonaliseerde huidtrajecten gaan we samen aan de slag om jouw huid terug in topconditie te krijgen. 

Behandelingen tijdens het traject kunnen bestaan uit onder andere enzymetherapie, ionisatie en peelings.

Wat is het resultaat?

Na een behandeling tegen couperose of rosacea zul je merken dat de roodheid geleidelijk afneemt en de rode bultjes verdwijnen. Er zijn voor een optimaal resultaat meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen jij nodig hebt hangt onder andere af van de ernst van de aandoening, maar ook andere factoren spelen een rol. Tijdens een intake gesprek geven we jou hierover alle info en bespreken we wat je mag verwachten. 

Huidtraject

Bij Sibella ontwikkelde wij unieke gepersonaliseerde huidtrajecten om huidklachten te kunnen verbeteren. Het is jammer genoeg nooit het geval dat met slechts 1 behandeling een huid blijvende resultaten krijgt. Een intensief behandeltraject in combinatie met de juiste thuisverzorging en een uitgebreide begeleiding zijn de ingrediënten voor prachtige resultaten en zichtbare verbetering. 

Je kan kiezen uit een basic traject bestaande uit een uitgebreide huidscan met intake, 6 gepersonaliseerde behandelingen, evaluatiemomenten en een verzorgingsset van 5 thuisproducten aan 10% korting. 

Daarnaast hebben we ook het deluxe traject bestaande uit een uitgebreide huidscan met intake, 10 gepersonaliseerde behandelingen, evaluatiemomenten en een verzorgingsset van 8 thuisproducten met 20% korting.  

Na de trajecten houden wij een uitgebreide bespreking en geven we adviezen naar onderhoudsbehandelingen & thuisverzorging. 

MAAK NU EEN AFSPRAAK VOOR DE BEHANDELING VAN JE Couperose/rosacea

Wil je af van je Couperose/rosacea? Bij Sibella kunnen we je huid effectief behandelen. Na een grondige huidanalyse bespreken we het mogelijke behandeltraject of kan je kiezen voor onderhoudsbehandelingen. Maak eenvoudig online je afspraak.