Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Kies uit volgende behandelingen:

Pigmentvlekken, iedereen kent ze wel. We delen de pigmentvlekken op in 2 types. We hebben de zonnevlekjes of ook wel ouderdomsvlekken genoemd en hormonaal pigment (zwangerschapsmasker/melasma). Beide types van pigment zijn te behandelen, maar wel door een heel ander type behandeling.

Zonnevlekjes/Ouderdomsvlekjes zijn de kleine ronde bruine plekjes de voorkomen in het gelaat, handen en lichaam. Deze vlekjes zijn eenvoudig te verwijderen met de pigmentlaser.

Hormonaal pigment is groter en grilliger van vorm. Je ziet het vaak in het gelaat op de wangen, bovenlip of voorhoofd. Het pigment is moeilijker te behandelen dan de gekende zonnevlekjes. Wij adviseren om te starten met de pigment treatment om de huid voor te bereiden op de cosmelan behandeling. Om hormonaal pigment goed te behandelen adviseren we om te starten met een meet & treat behandeling.

Pigmentvlekken

Overzicht

Pigmentlaser

Wanneer u pigmentvlekken wilt laten verwijderen kan een laser behandeling uitkomst bieden. Let wel op dat een laser enkel kleine bruine vlekjes kan weghalen. Wanneer je te maken hebt met melasma (hormonaal pigment) kan een laser geen uitkomst bieden. 

Wanneer je de vlekjes wil laten verwijderen mag de huid niet gebruind zijn. Ook mag de behandelde zone niet worden blootgesteld aan de zon. 

Over het algemeen zijn 2 – 3 behandelingen voldoende om het pigment te verwijderen.

Na de laserbehandeling kan de huid opzwellen en wat branderig aanvoelen. Dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen. Het pigment gaat wat donkerder kleuren. Na een aantal dagen gaat de opperhuid afschilferen en de kleur normaliseren.

Voor de behandeling kom je best eerst langs voor een intake gesprek. Zo ben je zeker dat de behandeling geschikt is voor jou. 

Pigment Treatment: peeling + microneedling

Pigment is niet makkelijk aan te pakken. Daarom behandelen we deze op 2 niveau’s. We  verlichten de kleur door te de peeling en zorgen voor huidherstel met de microneedling. 

Na de behandeling kan de huid rood zien. 

Lichte vervelling kan optreden. 

Een goede thuisverzorging is aangewezen. 

Cosmelan

Voor de behandeling van pigment met hormonale oorzaak doen wij beroep op onze Cosmelan behandeling.

Dit is een intensieve behandeling waarbij wij het pigment aanzienlijk kunnen verminderen tot volledig verwijderen.

De cosmelan kuur bestaat uit 3 behandelingen in onze praktijk en 3 producten voor thuisgebruik.

Door een samenwerking in thuisbehandeling en praktijk behalen wij schitterende resultaten.

Behandeling in de praktijk:

  • Intake Gesprek (gratis): We bekijken samen wat we voor jouw huid kunnen betekenen en bespreken het volledige Cosmelan Traject
  • Eerste behandeling: 3 dagen voor het Cosmelan masker plaatsen wij een zachte peeling. Hierdoor gaat het Cosmelan masker beter op de huid inwerken.
    • Cosmelan Masker behandeling: deze dag is het belangrijk dat je 8 tot 12 uur de tijd hebt om het masker te laten inwerken. Je plant dus best in dat je een volledige dag thuis bent. Het masker kan sterk prikken en branderig aanvoelen. Dit is een normale reactie van de huid. Na het masker zal je huid ook rood zijn voor enkele dagen.
  • Twee dagen na het masker kom je terug voor een controle
  • Na 14 dagen kom je nog eens terug voor een plaatselijke Cosmelan masker behandeling. Enkel op de donkere vlekjes zetten we nog eens het masker. Deze mag weer 8-12 uur inwerken.
  • 14 dagen na de vorige afspraak kom je opnieuw terug voor controle en een afsluitende hydraterende verzorging

Behandeling thuis:

Bij het traject zitten ook je producten voor thuisgebruik. Zonbescherming, Cosmelan 2 crème en een nachtverzorging.

voor pigment laser 3 na pigment laser 3
voor pigment laser 2 na pigment laser 2
voor pigment laser 1 na pigment laser 1

Gebruik de slider in het midden van de afbeelding (het knopje met de twee pijltjes < >) om de voor en na foto te bekijken.

voor cosmelan 1 na cosmelan 1
voor cosmelan 2 correct na cosmelan 2 correct
voor cosmelan 3 na cosmelan 3
voor cosmelan 4 na cosmelan 4
voor cosmelan 5 na cosmelan 5

Gebruik de slider in het midden van de afbeelding (het knopje met de twee pijltjes < >) om de voor en na foto te bekijken.